Elemző sarok

Elemző sarok

EB 2020 - Most már tényleg realitás?

2019. szeptember 08. - MA19

Hétfő este( M4 sport, 20:45 ) Magyarország Szlovákia ellen sorsdöntő EB-selejtező meccset játszik a Groupama Arénában. Kiegyenlített meccsnek ígérkezik, Rossiék Horvátország és Wales után északi szomszédunk ellen gyűjtenék be a 3 pontot hazai pályán. Felvezetés.

Marco Rossi eddig 10 tétmérkőzésen irányította a magyar nemzeti 11-et, ezeken 6 győzelem, 1 döntetlen, 3 vereség, 14 rúgott és 10 kapott gól a mérlege. Véleményem szerint jelenleg a lehető legjobb megoldás a magyar válogatott kispadjára. Következetes, rendelkezik egy határozott elképzeléssel, vízióval, megtalálta a legmegfelelőbb embereket az egyes posztokra, szerepkörökre, nagy tekintélyt vívott ki az öltözőben, kiválóan motiválja a játékosokat, az ellenfélből maximálisan felkészíti a játékosokat, ( bármivel is próbálkozzon az ellenfél, arra a magyar játékosok mindig tudnak reagálni ) hazai pályán van karaktere a csapatnak, az erősségekre épít és igyekszik elérni, hogy a gyengeségek ne jöjjenek elő. A játékosok mernek és tudnak jó döntéseket hozni illetve nagy húzásokat végrehajtani, a védekezés és a támadás között tökéletes az egyensúly.

Végtelenül alapos, profi háttérmunka, mérhetetlen alázat és óriási csapategység. A Rossi csapat sikerességének kulcsai.

Milyen kezdővel lenne érdemes pályára lépni a szlovákok ellen?

Gulácsi - Kádár, Willi Orbán, Baráth Botond, Lovrencsics - Pátkai, Nagy Ádi - Nagy Dominik, Szoboszlai, Dzsudzsák - Szalai.

Király Gábor visszavonulása óta Gulácsi Péter nemzeti csapatunk első számú hálóőre. A tavalyi Bundesliga idény legjobbjának választották meg. Már kellően rutinos, de még fiatal kapus, habár a válogatottban eddig nem igazán csillogtatta meg tudása legjavát. A helye természetesen megkérdőjelezhetetlen. Willi Orbán kirobbanthatatlan a Lipcse és a válogatott kezdőjéből egyaránt. Uralja a levegőt, labdabiztos nyomás alatt is, olvassa a játékot, kellően gyors, nagyszerűen helyezkedik, védő skillekben szintén top szint. Baráth Botond még a védelem szélén borzasztóan debütált Észtország ellen a Nemzetek Ligájában, azonban Wales és Horvátország ellen hibátlanul mondta fel a leckét a védelem tengelyében. A szélső védők terén Kádár és Lovrencsics a két legjobb megoldás. Mindketten nagy rutinnal rendelkeznek, utóbbi pedig pazar rugótechnika birtokában van.

mh1.jpg

A pálya centrumában szükség lenne két védekező típusú középpályásra a stabilitás érdekében. Szerintem Nagy Ádám és Pátkai Máté is kihagyhatatlan. Előbbinél kifejezetten jó helyen van a labda, taktikailag fegyelmezett, rengeteg fut, hatalmas munkát végez a védekezés terén. Pátkai Máté labdákat szerez, ütközik, rombol, kontrákat akaszt meg, mindezt nagy futómennyiség elvégzésével. N'Golo Máté. A csatár mögötti pozícióra Szoboszlai Dominik és Kleinheisler László a két opció. Utóbbi nagyon szertelen, taktikailag pedig fegyelmezetlen. Ezzel szemben Szoboszlai RB Salzburg nevelés révén felveszi a munkaruhát, érett, a lövőtechnikája káprázatos, olvassa a játékot, nagyon precíz, kreatív. Fényes jövő áll előtte.

Dzsudszák Balázs rengeteg kritikát kapott azon döntései kapcsán, amelyek nem feltétlenül szolgálták a saját fejlődésének és a nemzeti csapatnak az érdekeit. Ennek ellenére tény, hogy jelenleg nincsen nála jobb oldali szélső a keretben, ami nem az ő hibája.

Nemzetközi rutinja az egyik legnagyobb a jelenlegi csapatból, szagolt már némi puskaport, a tudása ugyan kicsit megkopott, de a bal lába még mindig a Nyírlugosi Szabadalom. Horvátország ellen a játék minden elemében hasznos, a csapatjáték szempontjából is nélkülözhetetlen egyéni teljesítménnyel vétette észre magát. Vezére a csapatnak, pontosan úgy, ahogyan a 2016-os EB-kvalifikáció alatt.
Szalai Ádám szintén egy rendkívül megosztó játékos. A Mainz légiósa nagyok sok kritikát kapott amiatt, hogy lassú, nehézkesen fordul, nem labdabiztos és a cselei sem nem ülnek. Igen ám, viszont óriási mezőnymunkát végez, pontrúgásokat harcol ki, párharcokat és fejpárbajokat nyer meg, annyit és úgy, hogy arra már meccstervet, taktikai elemeket lehet felhúzni. Ráadásul a rá fellőtt labdák utáni lecsorgókra tudatosan játszik a csapat, amivel az ellenfél kapujához közel megszerzett labdákkal alakíthat veszélyt. Igazi rendszerspíler.

msz2.jpg

 Az ellenfélről

A szlovákok csapatában több nagy spíler is akad. Az egyik a védelem kapitánya, az Inter labdarúgója, Milan Skriniar. Dominál a légi párbajokban és a földön is, lát a pályán, nyomás alatt is jól továbbítja a labdát, kellően gyors, a fizikuma elit, illetve okosan helyezkedik. Napjaink egyik legjobb belső védője. Marek Hamsík a középpálya motorja. Az ex-Napoli játékos a válogatottban szabad szerepkörben futballozik, osztogat mélységből, szervezi a játékot, de ha kell, akkor a kapu elé is odaér. Mindenképpen semlegesíteni kell. Pátkai Nagy Ádival már dörzsöli is a tenyerét. Ha már középpálya, akkor Stanislav Lobotkara is szeretném felhívni a figyelmet. A Celta 24 éves titánja, gyors, lendületes, dinamikus, robbanékony, kreatív, rendkívül technikás.

Tipp: Rossi hazai pályán eddig csak nyert, ez most sem lesz másképp, Dzsudszák szabadrúgás góljával 1-0.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://elemzosarok.blog.hu/api/trackback/id/tr7415050524

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása