Elemző sarok

Elemző sarok

A jövő klasszisai, 1. rész

2020. május 23. - MA19

ERLING BRAUT HAALAND ( BORUSSIA DORTMUND, NORVÉGIA )

A 19 éves center idén a Salzburg színeiben robbant be a köztudatba. Egy rendkívül komplex, sokoldalú játékos: Magas, egy igazi izomkolosszus, ezért a párharcokban nehéz megverni. Szélvészgyors, nagyon technikás, jól cselez, kivaló rugótechnikával rendelkezik, ezért nehéz helyzetekből és éles szögből is képes gólt lőni. Az összjátékból is hatékonyan ki tudja venni a részét, nagyon érzi a kaput, azonban a fejjáttéka még csiszolandó. A Dortmund színeiben 602 perc alatt 10 gólt szerzett, adott 2 gólpasszt, kiosztott 7 kulcspasszt, kialakított 9 helyzetet, a lövéseinek 76%-a kaput talált ( 13 db ). A fejlődés szempontjából az egyik legjobb helyen van jelenleg. Véleményen szeirnt 2021 vagy 2022 nyarán fog klubot váltani nagyon nagy összegért cserébe. A Real Madridban abszolút el tudom képzelni Benzema helyén, de a komplexitása miatt bárhol a jelenlegi évtized egyik legnagyobb csatárklasszisává fog válni.

FRENKIE DE JONG ( BARCELONA, HOLLANDIA )

A Barcelona játékosa az Ajax tavalyi BL-menetelésekor mutatta meg tudása legjavát. Első barcelonai szezonjában  ugyan komoly teljesítményt tett le az asztalra, de nem rúgta be az ajtót: Először is, az Ajax csapatában mélységi írányított játszott - ami az igazi posztja - és köré épült a középpályás játék. A Barcaban azonban 8-ast játszik, nem ő a játék fókuszpontja a középpályán, egy diszfunkcionális középpályán olyan szinten helyt áll, hogy a csapatban az egyik legjobb. Hosszú távon minden valószínűség szerint Busquests helyét és szerepkörét fogja átvenni. A holland taktikailag rendkívül érett, sokoldalú, olvassa a játékot, nagyon nehéz elvenni tőle a játékszert, mivel nagyszerűen fedezi azt. Továbbá, a passzainak szeme van, képes kulcspasszokat adni, dinamikus, fordulékony, illetve a legnehezebb helyzetekben is egy csapattársnak továbbítja a labdát. Minden képessége adott ahhoz, hogy a következő évek egyik legjobb mélységi irányítója legyen.

jk1.jpg

MATTHIJS DE LIGT ( JUVENTUS, HOLLANDIA )

A 20 éves belső védő szintén tavaly vált igazán ismertté az Ajax színeiben. Tavaly nyáron végül a Juventus vitte el 75 millió euróért cserébe. Torinóban egyenlőre nem váltotta be a hozzű fűződő reményeket, de a hangsúly az egyenlőrén van. Bekerült egy olyan együttesbe, ahol nem lehet veszíteni, ahol minden kisebb hiba is rivaldafénybe kerül. Szerintem egészen egyszerűen időt kell neki adni, mert a képességei alapján nagy eséllyel a jelenlegi évtized egyik korszakos védője lesz belőle. A párharcokban domináns, a fejpárbajokban nagyon erős, nagyon labdabiztos, képes akár támadásokat indítani hátulról, ezért a hátulról való építkezésben tökéletesen alkalmazható. A fizikuma kivaló, emellett kellően gyors is és lát a pályán. 17 évesen a holland válogatottban két bődületes hibával debütált egy kulcsfontosságú vb-selejtezőn Bulgáriában, most mégis Torinóban keresi meg a kenyérre valót, szóval hatalmas vétek már most leírni.

FEDERICO VALVERDE ( REAL MADRID, URUGUAY )

A 21 éves játékos már a tavalyi szezonban is többször kapott játéklehetőséget a spanyol fővárosban, az idei szezonban pedig meghatározó Zidane elképzelésiben. A letámadásban egészen kivaló, rengeteg fut és dolgozik, a védekezésből rendkívül hatékonyan veszi ki a részét szerelések és labdaszerzések révén, ami a támadó szellemű középpályásoknak ( Kroos, Isco ) nagyobb teret és szabadságot tesz lehetővé. Casemiroval karöltve elérték, hogy a Real Madrid csapatát középen nagyon nehéz legyen áttörni. A szerepkörét maximálisan ellátja, 2 góllal, illetve 4 gólpasszal is hozzájárult csapatának játékához. A modern futballban óriási értéknek számít, ha így folytatja, komoly jövője lesz habfehérben.

ANDRÉ ONANA ( AJAX, KAMERUN )

A kameruni hálóőr szintén oroszlánrészt vállalt az Ajax tavalyi sikereiben. 2010től 2015-ig a La Masían nevelkedett, onann került Amszterdamba. Lábbal nagyszerűen bánik a labdával, ezért az összjátékba nyugodtan bevonható, de a védések terén is magas szinten képvisel. Lenyilatkozta, hogy távozni szeretne ezen a nyáron, amit az Ajax vezetősége is elfogadott. Elsősorban PL csapatok érdeklődéséről hallani ( Spurs, Chelsea ). Előbbi a 33 esztendős Lloris hosszú távú helyettesét kutatja, utóbbi Kepa be nem válása okán keres kapust a piacon. Mindkét együttes jó dealt kötne, ha megszerezné Onanat.

A bejegyzés trackback címe:

https://elemzosarok.blog.hu/api/trackback/id/tr3215710586

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2020.05.23. 11:26:27

Kiváló poszt. Kíváncsian várom a folytatást....pl. Andi Fati is érdekes lehetne.

MA19 2020.05.23. 16:25:26

@Fuxos (ex bömis): A következő részben már benne lesz!
süti beállítások módosítása