Elemző sarok

Elemző sarok

A jövő klasszisai, 2. rész

2020. május 27. - MA19

ANSUMMANE FATI ( BARCELONA, SPANYOLORSZÁG )

A 17 éves szélső a szezon eleji sérüléshullámnak köszönhetően kapta meg a lehetőséget a Barcelona nagycsapatánál és maximálisan élt is vele. 2. mérkőzésén, az Osasuna ellen az ő fejesgóljával egyenlített a katalán gárda, a következő találkozón, a Valencia ellen is gólt szerzett. Egészen gyors, lát a pályán, már most komoly játékintelligenciával futballozik, a cselezőkészsége kiváló, keresi és jó arányban nyeri meg a párharcokat. Azáltal, hogy 17 évesen élt a semmiből adódó eséllyel, arról tett tanúbizonyságot, hogy képes elviselni a nyomást és a legnehezebb pillanatokban sem inog meg a bátorsága. A koraérettség benyomását kelti. Hosszú idő után egy olyan rendkívül komoly potenciállal és sikeres jövőképpel bíró játékos, akire a Barcelona játéka nagy eséllyel épülhet a jövőben.

ALPHONSO DAVIES ( BAYERN MÜNCHEN, KANADA )

A kanadai játékos szintén idén szerzett magának igazi hírnevet. Eredetileg szélső támadó, de a Bayern München színeiben a védelem bal oldalán csillogtattja meg tudását. Félelmetesen dinamikus, robbanékony, szélvészgyors, ezért a szélen történő felfutásai jelentik az egyik legkomolyabb támadó fegyvert. Továbbá, magas játékintelligenciával bír, technikás, jól cselez, a beadásai életveszélyesek, illetve olvassa a játékot. A védőjátékát komoly helyezkedési hibák is jellemzik, amit a sebességével ellensúlyoz, előbbin változtatnia kell. Azáltal, hogy hátvédként játszik, a robbanékonyságát és a sebességét jobban tudja kamatoztatni. 24 német bajnoki meccsen szerzett 2 gólt és kiosztott 5 gólpasszt. Minden kétséget kizáróan az egyik legizgalmasabb profil a belhátvédek között. 

ef3.jpeg

JADON SANCHO ( BORUSSIA DORTMUND, ANGLIA )

A Manchester City neveltje 2017-ben lelépett Angliából, mivel nem hosszabbították meg lejáró szerződését és a Borussia Dortmund 2. csapatához csatlakozott, hogy 1 évvel később között a felnőttek között is bizonyíthasson. A Bundesliga most futó idényében 14 gólt, illetve 16 gólpasszt jegyez, ami egyértelműen fejlődést jelent a tavalyi 12 gólhoz és 14 gólpasszhoz képest. Mindkét szélen képes magas szintű teljesítményt nyújtani. 2,4 sikeres cselt mutat be meccsenként. Az üres területekben lubickol, hiszen akkor tudja érvényesíteni a dinamikáját, a robbanékonyságát a sebességét. Rendkívül technikás, a pazar cselezőkészsége miatt a párharcait jó arányban nyeri meg. Véleményem szerint legkésőbb jövő nyáron távozik Dortmundból, mégpedig egy angol csapatba fog kerülni. Abszolút adja magát a Manchester United: Solskjaer filozófiájába ( fiatal, brit és angol ) - elnézést a szóhasználatért, hahahaha - tökéletesen illik, a Vörös Ördögök kerete egy ilyen szélsőért kiált, ráadásul ez amolyan revans is lehetne a város másik nagy csapatán. Ha esetleg Mané/Salah távozna, akkor Liverpoolban is el tudnám képzelni, habár az Anfield környékén mostanság Werner érkezéséről csiripelnek a madarak.

JOAO FÉLIX ( ATLÉTICO MADRID, PORTUGÁLIA )

Félix a Benfica színeiben tavaly bebizonyította, hogy korosztályának egy igen kiemelkedő tehetsége. Egy zsigeri, ösztönös zseni, egy tőről metszett labdaművész, akinek a kreativitása párját ritkítja, nagyszerűen találja meg és használja ki a védelem és a középpálya közti üres területet, lát a pályán, a labda nélküli játéka is hasznos és hatékony tud lenni. Már múlt nyáron sem értettem, hogy miért szerződött Európa legdefenzívebb topcsapatához, az Atlético Madridhoz. Egészen egyszerűen nem tudja kamatoztani a legnagyobb erősségeit, nem illik bele Diego Simeone elképzeléseibe, hiszen Félix nem az a profilú játékos, aki 4-4-2-ben tolódgat. Hiába rendelkezik óriási potenciállal a portugál, amíg nem igazol el máshova, addig csak partra vetett hal módjára fog szenvedni.

MASON MOUNT ( CHELSEA, ANGLIA )

A 21 éves támadó középpályás tavaly a Championshipben a Derby County gárdájában pallérozódott, az aktuális szezonban pedig a Chelsea alapembere. Letámadás alkalmával bátran használható, nagyon kreatív játékos, aki a bal odali félterületben érzi a legjobban magát. Szélsőt és támadó mögötti középpályást is képes játszani. Egészen gyors, nagyon technikás, kiváló rugótechnikával rendelkezik, 6 góllal és 4 gólpasszal vétette észre magát Angliában. Talán nem tartozik a leginkább felkapott tehetségek közé, de az egyik legkomolyabb jövőképpel bír a támadó középpályások között. A Premier League-ben 85%-os pontosságal passzolt, illetve a cselei 61%-ban sikeresek voltak.

A bejegyzés trackback címe:

https://elemzosarok.blog.hu/api/trackback/id/tr3415719154

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

fuxosbömis (ex kacagányos) · http://fuxos.blog.hu 2020.05.27. 21:25:01

Harmadik rész is lesz?....vagy elfogytak a fiatal reménységek, :):)
süti beállítások módosítása