Elemző sarok

Elemző sarok

2019 eddigi legnagyobb transzferei

2019. július 01. - MA19

EDEN HAZARD ( CHELSEA → REAL MADRID, 100 MILLIÓ EURÓ )

Az idei átigazolási szezon legnagyobb húzása. Először is, a mai piacon egy ilyen kaliberű támadóért 100 millió euró nem sok, sőt, inkább azt mondanám, hogy ajándék. 28 éves, tehát már rutinos, de még nem túl idős. Angliában bebizonyította, hogy egyértelműen Real Madrid kaliberű és szintű játékos. A legutóbbi PL-szezonban 16 rúgott gólja mellé még 15 gólpasszt is kiosztott társainak. Gyors, robbanékony, dinamikus, kiválóan cselez,( néha azért túl sokat )pazar rugótechnikával rendelkezik, gólerős, gólpasszok terén sem utolsó és nagyszerűen olvassa a játékot. Nem mindig egyszerű kezelni, de Zidane-t nem féltem ebből a szempontból sem. Nagyon nehezen tudom azt elképzelni, hogy Zidane-rendszerében ne váljon be. Az sem utolsó szempont, hogy akár képes lehet vezérszerep betöltésére is. Egy kis statisztika a legutóbbi PL-idényéből:
- 2,6 fontos passz/meccs
- 37,2 passz az ellenfél térfelén/meccs( 79%)
- 2,7 hosszú indítás/meccs ( 85%)
- 5 gól ballal, 11 gól jobbal
- 2,3 labdavesztés/meccs
- 3,7 sikeres csel/meccs
- 7,4 megnyert párharc/meccs
- 2,8 kiharcolt szabálytalanság/meccs

eh.jpgÚjabb galaktikus?

FRENKIE DE JONG ( AJAX → BARCELONA, 75 MILLIÓ EURÓ )

Minden szempontból tökéletes választás. Egyrészt, mert a holland korosztályának egyik legnagyobb tehetsége a maga posztján. Az Ajax és a Barcelona stílusa is a folyamatos labdatartásra, labdabirtokolásra és annak járatására épül, ezért könnyebb lesz alkalmazkodnia a Barca rendszeréhez. A középpálya bármely posztján bevethető, taktikailag rendkívül érett. Sokoldalú, de még formálható futballista: Legnagyobb erénye a mélységből szervezés, amihez minden képessége megvan: Olvassa a játékot, fordulékony, dinamikus, a passzainak szeme van, kulcspasszokat ad, a labda pedig csak úgy ragad hozzá. Labdaszerzésben, szerelésben, kontrák megakasztásában is világszínvonal. Hosszú távon Busquests utódját látom benne. A kérdés: Kap-e elég lehetőséget, arra, hogy ki tudjon bontakozni? Valverde egy-két játékos karrierjét már tönkretette Barcelonában...
Statisztikai mutatók az előző BL-idényéből:
- 65,3 passz/meccs( 89%)
- 86%-os passzpontosság az ellenfél térfelén/meccs
- 93%-os passzpontosság saját térfélen/meccs
- 1,7 közbeavatkozás/meccs
- 1 gólhoz vezető hiba
- 1,7 tisztázás/meccs
- 1,1 labdavesztés/meccs
- 1,3 csel/meccs( 74%)
- 0,7 szabálytalanság/meccs

AARON RAMSEY ( ARSENAL → JUVENTUS, INGYEN )

A walesi középpályás szerződése a nyáron lejárt az Ágyúsoknál, ezért ingyen igazolt a torinói alakulathoz. A Zebráknak elképesztő érzékük van ahhoz, hogy nagy kaliberű játékosokat szerződtessenek ingyen. Úgy kellett, mint egy falat kenyér: Egy rendkívül kreatív, gólerős középpályás, amiben az olaszok kerete finoman szólva sem bővelkedett. 28 éves, tehát még nem túl idős és kellően tapasztalt. Az Arsenalban évekig húzóember volt. Sarri játékrendszerében és egy ilyen szintű csapatban vélhetően még jobban ki tud majd teljesedni. Egyetlen gyengéje az, hogy igen sérülékeny. Ha ezt elkerüli, akkor lesz, aki kiszolgálja CR7-et.
Statisztikák utolsó PL-szezonjáról( 14-szer volt csak kezdő, 14-szer állt be cserként):
- 4 gól
- 6 gólpassz
- 82%-os passzpontosság/meccs
- 14,7 passz az ellenfél térfelén/meccs( 78 % )

ar.jpg

AARON WAN-BISAKKA ( CRYSTAL PALACE → MANCHESTER UNITED, 50 MILLIÓ FONT )

Valencia távozásával és Young teljesítményének a botrányos visszaesésével muszáj volt szereznie egy jobb oldali hátvédet a Manchester United együttesének. 21 éves, nagyon tehetséges és még rengeteget fejlődhet. Angliában az egyik legnagyobb ígéret a védők között. Gyors, a támadásokat hatékonyan segíti, védekezésben pedig stabil. Ha klasszis nem is lehet belőle, de ahhoz közeli játékos igen.
Egy kis kedvcsináló a MU-drukkereknek( 2018-19-es PL-szezon statisztikái ):
- 2,4 közbeavatkozás/meccs
- 3,7 tisztázás/meccs
- 0 gólhoz vezető hiba
- 7,1 megnyert párharc/meccs ( 66% )
- 0,7 szabálytalanság/meccs
- 1,1 labdavesztés/meccs
- 4 sárga lap, 1 kiállítás
- 2,6 sikeres szerelés/meccs ( 69,8% )

LUKA JOVIC ( EINTRACHT FRANKFURT → REAL MADRID, 60 MILLIÓ EURÓ )

A szerb center idén robbant be a köztudatba. A német együttesben minden sorozatot figyelembe véve 48 mérkőzésen 37 gólt jegyzett. A játékát tekintve igazi középcsatár, a fejjátékában joggal lehet bízni. Mindössze 21 esztendős, tehát még bőven fejlődőképes és formálható labdarúgó. Ha Zidane kihozza a benne rejlő potenciált, akkor egy szintlépéssel igazi klasszissá válhat. Biztos vagyok benne, hogy nem egyszezonos csoda. Nagyon nagy szüksége lenne arra a madridi gárdának, hogy konzisztens gólszerző legyen. Az igazi kérdés: Benzema mellett kétcsatáros játékban vagy pedig megküzd a francia botrányhőssel a posztjáért? Előbbi nagyon adná magát, de ha mégsem...Korábban Benzema érinthetetlen volt Zidane irányítása alatt, de a francia mester meg csak nem igazol 60 millió euróért egy cserecsatárt a padra...
Néhány adat első teljes Bundesliga-évadjából:
- 17 gól( 6 bal lábbal, 8 jobb lábbal, 3 fejes ) 32 meccsen
- 133 percenkénti gólátlag
- 2,4 kapura lövés/meccs
- 4,4 megnyert párharc/meccs( 43 % )
- 0,8 sikeres csel/meccs ( 56% )
- 63%-os passzpontosság az ellenfél térfelén

lj.jpg

JOAO FELIX ( BENFICA → ATLÉTICO MADRID, 126 MILLIÓ EURÓ )

A portugál tinisztár kétségtelenül korosztályának egyik legnagyobb tehetsége, ennek ellenére a Matracosok 19-re húztak lapot a szerződtetésével. Úgy minden ötödik legdrágább igazolása, hogy 19 esztendős és összesen 43 első osztályú bajnoki van a lábában( ezeken 20 gól és 11 gólpassz a mérlege ). Felix igazi, ösztönös zseni, labdaművész, akinek a kreativitása a legnagyobb fegyvere, így nem közel sem biztos, hogy Diego Simeone Atlético Madrid-ja a legideálisabb hely a fejlődéshez és a kiteljesedéshez. A játéka labdával nagyon Griezmannra emlékeztet, de egy az egyben vele pótolni a francia világbajnokot nagy merész és kockázatos vállalkozás. Lehet, hogy az évtized egyik legnagyobb deal-je, de a nagy pofára esést és pénzkidobást sem tartom kizártnak.
Statisztikák az idei portugál bajnoki meccsekről:
- 26 meccsen 15 gól 7 gólpassz
- 116 percenkénti gólátlag
- 2 kapura lövés/meccs
- 14,4 passz az ellenfél térfelén/meccs( 71% )
- 0,7 sikeres csel/meccs ( 57% )
- 4,1 megnyert párharc/meccs ( 47% )
- 1,4 labdavesztés/meccs

EDER MILITAO ( PORTO→ REAL MADRID, 50 MILLIÓ EURÓ )

A brazil hátvéd erényei a következők: A védelem bármely posztján és a középpályán is bevethető, elképesztően jól cselez, labdabiztos, brutális fizikum, erős fejjáték, nagyon jól olvassa a játékot, ha pedig baj van akkor szereléssel vagy blokkal hatékonyan közbe tud avatkozni. Igazi kincs. Legnagyobb gyengéje az hogy, kontrák esetén gyakran nem zár időben vissza.
Statok idei BL-találkozóiról:
- 2 gól fejesből
- 89%-os passzpontosság saját térfelén/meccs
- 1,9 közbeavatkozás/meccs
- 1,6 sikeres szerelés/meccs ( 60,9% )
- 1 gólhoz vezető hiba
- 4,4 meccsenkénti tisztázás

DIEGO GODÍN ( ATLÉTICO MADRID→INTER, INGYEN )

Az uruguayi középhátvéd búcsút intett Madridnak és Milánó felé vette az irányt. Ugyan 33 éves, de 2-3 jó szezon van még benne és ingyen abszolút megérte elhozni. A rutinja, tapasztalata és vezérszerepe kifizetődő lesz.

jf2.jpg

KOSZTASZ MANOLASZ ( ROMA→NAPOLI, 36 MILLIÓ EURÓ )

A görög középső védő országon belül váltott klubot, 5 év után intett búcsút az AS Roma gárdájának. A fővárosiak részéről hatalmas vérveszteség, a Kékek részéről pedig kiváló deal. Ha Koulibaly marad, akkor nagyszerű párost fognak alkotni a védelem tengelyében, ha nem, akkor pedig Manolasz képes lehet pótolni a szenegálit.

LUCAS HERNANDEZ ( ATLÉTICO MADRID →BAYERN MÜNCHEN, 80 MILLIÓ EURÓ )

A bajorok keretére bőven ráfér az erősítés. Hernandez játéka nagyon stabil és fegyelmezett, a fejjátéka kifejezetten erős. Az ára elsőre sokkolóan hathat, de a német együttes most nem igazán válogathat, ha a BL-ben is labdába szeretnének rúgni. Hosszú távon remek befektetés( még csak 23 éves ), a védelem bármely posztján magas szinten tud teljesíteni.

A kérdés: Szerintetek melyik eddigi transzferek a legnagyobb húzások és melyekben kételkedtek?
saját vélemény: legjobb igazolások: Hazard, de Jong, Manolasz
legnagyobb kétely: Félix, Jovic
Ti jöttök! Egyéb észrevétel, vélemények?
( a statisztikák a SofaScore-ról származnak )

A bejegyzés trackback címe:

https://elemzosarok.blog.hu/api/trackback/id/tr8114920848

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Fuxos (ex bömis) · http://fuxianizmus.blog.hu 2019.07.01. 20:04:46

Félix nagyon kockázatos igazolás. Jović jobb lesz mint várjuk.
süti beállítások módosítása